De route gaat naar het Caribische gebied en weer terug. Ongeveer 12.000 zeemijl. 527 jaar geleden heeft Columbus precies dezelfde reis gemaakt en hierdoor per ongeluk Amerika ontdekt.

De eerste bestemming zijn de Canarische Eilanden, Tenerife, daar beklimmen we el Teide. Dan gaan we verder naar de Kaapverden voor vers fruit en groenten voor de oceaanoversteek. Na ongeveer twee weken komen we aan op Dominica, daar maken we een hike naar de Boiling lakes en logeren we bij de Rastafari’s. Op Curaçao vieren we kerst in de zon. Vervolgens zeilen we naar de paradijselijke eilanden van San Blas, Panama. We varen en snorkelt in het gebied van de Kuna Indígenas. Na Bocas el Toro varen we naar Cuba. In Cuba maken we een reis in een klein groepje, en leren we veel van de cultuur kennen. Van Cuba varen we naar Bermuda en daar maken we ons klaar voor de tweede oceaanoversteek naar de Azoren. Op Faial maken we een kadeschildering, ga ik op solobivak en maken we ons klaar voor het laatste stuk, naar IJmuiden!

Op de boot wordt school en wachtlopen afgewisseld: twee dagen werk ik aan schoolwerk en twee dagen help ik met zeilen of koken. Dan komen weer twee dagen schoolwerk enz.

De Thalassa

Tallship Thalassa is een imposant en zeewaardig zeilschip; deze driemaster is één van de mooiste en snelste zeezeilschepen uit de Nederlandse vloot!

Getuigd volgens oude traditie, maar uitgerust volgens de modernste veiligheidseisen is de Thalassa een solide en veilig schip, dat avontuurlijk zeilen, genieten, onderzoeken, ervaren en leren in perfecte harmonie brengt. Een team van een vakkundige bemanning en eerstegraads docenten zorgen dat ik mij snel thuis voelt en ik schoolwerk in een wel heel bijzondere omgeving kan maken.